Archiwum 27 sierpnia 2016


sie 27 2016 Niewielkie i podstawowe urządzenia gastronomiczne...
Komentarze: 0

Gdy planujemy zagospodarowanie restauracyjnej kuchni w różne urządzenia gastronomiczne, zwykle przed oczami pojawia się nam obraz zaawansowanych narzędzi kuchennych. Tymczasem jest to błąd, ponieważ dużo zależy tu od szczegółów. Jakich?

Garnek to podstawa

Tak, garnek to w pewnym sensie urządzenie gastronomiczne. Najlepiej jeśli jest on pokryty warstwą ochronną zapobiegającą przywieraniu i przypalaniu potraw.

Pokrywki

Mało kto pamięta o tym szczególe, ale to od pokrywek zależy prawidłowe ugotowanie wielu potraw. Najlepiej, jeśli będą one dopasowane do posiadanych przez nas garnków.

Patelnie

Patelnie, to również urządzenia gastronomiczne. Najlepiej jeśli są one pokryte bezpiecznymi powłokami, ograniczającymi przyleganie potraw.

Dodatki i akcesoria

Dodatki i akcesoria, mają ogromne znaczenie w każdej, nawet najbardziej zaawansowanej kuchni. Zaliczamy do nich między innymi:

1. Dekoratory warzyw - dekorują warzywa w wymyślne kształty i formy.

2. Cedzaki - dzięki nim łatwo odcedzimy ziemniaki czy makaron.

3. Deski do krojenia - trwałe i wytrzymałe przydadzą się w każdej kuchni.

4. Dozowniki do sosów - dzięki nim, odmierzymy wystarczającą ilość sosu, konieczną do przygotowania potrawy.

5. Chochle - przydadzą się do rozlewania zupy.

 

Zobacz więcej na https://sklep.technica.pl/